Skip to content

Veelgestelde vragen

Wij hebben zorgvuldig samengestelde antwoorden op de meest voorkomende vragen om u te voorzien van heldere informatie.

De voordelen zijn: volledig doorzicht en daardoor geen verlies aan lumen; heeft een chiquere uitstraling; blijft langer krasvrij; geeft minder geluidsoverlast bij harde regen.
De nadelen zijn: een hogere prijs; een hoger gewicht waardoor eerder drie of vier staanders nodig zijn.

De voordelen zijn: een relatief laag gewicht en een relatief lage prijs.
De nadelen zijn: mogelijke geluidsoverlast bij harde regen; niet geheel transparant en dus een licht verlies aan lumen(ook de heldere niet); mogelijke condensvorming in de kanalen doordat polycarbonaat niet dampdicht is; tijdens het reinigen aan de bovenzijde kunnen krassen ontstaan doordat het materiaal zachter is dan glas.

Ja, dat is nog steeds mogelijk. Men dient er echter rekening mee te houden dat men niet op de glasplaten of polycarbonaatplaten zelf kan staan en er moet dus een plank gebruikt worden waar men op gaat staan en die op minimaal twee liggers rust. Deze moet tevens stug genoeg zijn om niet naar beneden te glijden; beplak de plank of plaat eventueel met rubber o.i.d.

In theorie zou dat mogelijk zijn maar dit is een dermate ingrijpende en kostbare aanpassing dat deze niet snel toegepast zal worden.

Ja, de voetplaten zijn geschikt voor zowel montage rechtstreeks op het terras als op de optionele betonpoeren. Bij montage rechtstreeks op het terras moet men rekening houden met een andere wijze van afvoeren van het hemelwater.

Dit is afhankelijk van de breedte en de soort beplating(polycarbonaat of glas. Bij een dak op basis van polycarbonaat is de maximale afstand tussen twee staanders 4,0 meter; bij een dak op basis van veiligheidsglas 44.2 is de maximale afstand tussen twee staanders 3,0 meter. Daar de staanders aan de buitenzijde maximaal 0,5 meter naar binnen geplaatst mogen worden kan men een dak in polycarbonaat-uitvoering dus met 2 staanders.

In de terrasoverkapping in de glasuitvoering wordt gelaagd enkelvoudig veiligheidsglas 44.2 toegepast.

De terrasoverkapping is standaard leverbaar in de kleuren roomwit ( RAL 9001), antracietgrijs structuur (RAL 7016) en Stargrey structuur (RAL 9007). Tegen meerprijs is de terrasoverkapping in elke RAL-kleur leverbaar.

Ja, de terrasoverkapping is in principe verhuisbaar. Dit dient U echter met behulp van vakkundig geschoold personeel te doen na een gedegen voorbereiding. Of het kan dient U te laten beoordelen door de firma die de terrasoverkapping geplaatst heeft.

De velden in de polycarbonaat-uitvoering zijn maximaal 100 cm breed. De breedte van de glasplaten in de glasuitvoering is maximaal 70 cm.

Het muurprofiel van de terrasoverkapping dient altijd op een zeer stabiele ondergrond gemonteerd te worden. Door het muurprofiel op beugels uit de muur of op extra (zwaar ondersteunde c.q. gefundeerde) staanders te monteren is een terrasoverkapping in principe ook vrijstaand te monteren.

De terrasoverkapping is zowel met polycarbonaatplaten leverbaar als met glas. De uitval met polycarbonaatplaten is max. 4,0 meter en met glas 3,5 meter.

De terrasoverkapping is zowel met polycarbonaatplaten leverbaar als met glas. De uitval met polycarbonaatplaten is max. 4,0 meter en met glas 3,5 meter.

Ja, met behulp van de meegeleverde gootdoorvoer en afvoerbuis en de optionele poeren met hemelwaterafvoervoorbereiding kan de terrasoverkapping aangesloten worden op de bestaande riolering. Of dit is toegestaan dient U na te vragen bij Uw gemeente.